Dag 4 - Stijgen en Dalen

30 augustus 2025 - Moustiers-Sainte-Marie, Frankrijk

Hebben we in de eerste twee dagen de Vogezen en de Jura doorkruist, vandaag waren de uitlopers van de Alpen aan de beurt. Niet zoals de eerste dagen over de tolwegen maar nu vrijwel geheel de binnenwegen, zowel de routes nationaal (N-wegen) als de departementale wegen (D-wegen). Wat heb ik het naar mijn zin gehad vandaag met het stijgen en dalen en met de vele haarspeldbochten.

20250830_11505820250830_115947

Zoals eerder beloofd hebben we een groot deel van de Route Napoleon gereden, wat een mooie route is dat. Was het eerst fris en een beetje regenachtig, naarmate we zuidelijker kwamen werd het warmer en zonniger, daar doe je het voor. Voor de mensen die het leuk vinden google maar eens naar Route Napoleon en waarom hij zo wordt genoemd.

Uiteindelijk moesten we de Route Napoleon verlaten omdat we gehoor willen geven aan een suggestie van Rico als bestemming, namelijk Lac de Sainte Croix waar we om kwart over drie arriveerden na zo’n  275 km te hebben gereden. Uiteraard was het tempo aanzienlijk lager dan over de tolwegen.

Onderweg heeft Joyce nog wat foto’s geschoten vanuit de auto omdat ik niet wilde stoppen bij uitzichtpunten (ik sta bekend om alleen maar te willen stoppen om te tanken).

20250830_12103520250830_114857

We staan nu op camping Le Moulin bij het plaatsje Moustierse-Sainte-Marie. Niet helemaal aan het beoogde meer maar een prima camping 2 km ervandaan. Ze hebben hier op de camping iets wat ik niet eerder heb gezien, namelijk iedere avond een andere foodtruck, vanavond was het een pizza auto dus ik heb aangeboden te koken.

Morgen willen we naar het dorp fietsen en kijken of we een boot kunnen huren om de Gorges du Verdon vanaf het water te bewonderen. De Gorges du Verdon is volgens zeggen de grootste kloof van Europa net zoiets als de Grand Canyon maar volgens de Fransen mooier. Het is morgen zondag dus waarschijnlijk zijn we niet de enige.

1. Niny:
    30 augustus 2025
    Georges du Verdonk,in n ver verleden daar 14dg gestaan,prachtige plek maar ijskoud water om te zwemmen,in mijn herinnering zo n mooie plek,geniet ervan..
  2. Hans:
    30 augustus 2025
    Ga echt niet zwemmen hoor
  3. Monique:
    Wauw, 😍wat een mooie omgeving. Veel fietsplezier🚴‍♂️😎
  4. Rico:
    30 augustus 2025
    Moustier staat bekend om de ster die met een ketting tussen 2 rotsen hangt. Een leuk.dorp. Veel plezier.
  5. Hans:
    31 augustus 2025
    Ze hebben er nu een ster bij maar die staat op een camperplaats.ping en slaapt in een camper
  6. Theo:
    31 augustus 2025
    Ha, goeie keus zeg! De Gorges du Verdon is schitterend, vanaf het water moet het heel indrukwekkend zijn! De weg er omheen is ook net zo, alleen met de camper denk ik niet zo'n pretje. Geniet ervan!