Dag 14 & 15 – Esanatoglia

10 september 2025 - Esanatoglia, Italië

Gisteravond hebben jullie mijn dagelijkse blog gemist maar daar had ik een gegronde reden voor, later meer hierover.

Gisteren dus Lago de Trasimeno verlaten om richting de Adriatische kust te rijden. Ons doel vooraf was echter een tussenstop te maken waarvoor we camping La Luna in Esanatoglia hadden uitgezocht. Een camping van een jong Nederlands stel Inke en Jort met alleen maar uitstekende reviews. Het was een rit van 120 km dus we waren er al voor 12 uur ondanks dat we onderweg nog even boodschappen hadden gedaan bij de Lidl. De camping is inderdaad een plaatje midden in de heuvels van De Marche met grote plekken en heel erg rustig. We hadden van te voren contact opgenomen maar er was plek genoeg.

20250910_13091020250910_12514620250909_12010220250909_11593120250909_115644

Er was voor gisteren en met name vandaag regen voorspeld en gisteren begon het halverwege de middag licht te regenen, dat duurde tot begin van de avond.

Nu de reden dat ik gisteren geen blog heb geschreven, er was namelijk de wekelijkse pasta avond op de camping. Ik was even bang dat we zelf pasta moesten maken maar er was door Inke en Jort een voortreffelijke 3 gangen maaltijd bereid. Er deden een stuk of 7 stellen aan mee, de meeste Nederlands maar ook een Duits en Engels. Het voordeel van zo’n avond is dat je de mede kampeerders leert kennen in plaatst van aan elkaars camper voorbij te lopen. Het was heel erg gezellig en na de maaltijd vloeide de wijn rijkelijk en was het half 12 eer we terug naar de camper gingen. Je begrijpt, toen had ik geen zin meer om aan m’n blog te werken.

20250909_19303920250909_19454420250909_20301720250909_203012

Het zou vandaag de hele dag regenen dus ik zou hier nog tijd genoeg voor hebben. Vannacht heeft het inderdaad de hele tijd gestaag geregend zonder dat we echt noodweer hebben gehad. We hadden ons voorgenomen uit te slapen en inderdaad stonden we pas  om een uur of 10 op, waarschijnlijk is de hoeveelheid wijn hier mede de oorzaak van. Toen we opstonden was het echter droog en op dit moment (het is nu half 2) schijnt de zon al weer.

Vandaag geen fietsdag maar gewoon lekker niks doen, een beetje lezen en we zullen zelf wat te eten moeten maken. Ik ben de tel kwijt maar heb arbitrair besloten dat het de beurt van joyce is.

Voor morgen hebben we nog geen vaste plannen maar de kans is groot dat we verder rijden naar de Adriatische kust. Meer hierover in de blog van morgen.

1. Theo:
    10 september 2025
    Zo, prachtig daar zeg! En dan zo'n gezamenlijke pasta avond! Heerlijk. Wat een vakantie... 😑
  2. Niny:
    10 september 2025
    Geweldig, wat n mazzel dat je niet hoefde te koken,op de foto s te zien was dat geen ramp
  3. Monique:
    10 september 2025
    Dat ziet er leuk uit daar !!!👍🏻ook mooi dat jullie konden aanschuiven voor het eten. Lekker gemakkelijk 😃
  4. Rico:
    10 september 2025
    Zo he. Die Nederlanders hebben het daar goed voor elkaar zeg. En ze kunnen ook nog een mooie maaltijd in elkaar "flansen". Alleen hoort bij die gerechten wel blije gezichten. Die zie ik niet op foto! Ik ben nu al benieuwd waar jullie morgen zijn.