DAG 19 – LÜBECK

22 september 2024 - Lübeck, Duitsland

Vandaag weer zo’n mooie dag als gisteren dus weer op de fiets naar Lübeck. Gelukkig was het niet zo druk als gisteren maar toen was het zaterdag dus veel winkelend publiek, nu zijn de winkels gesloten.

Nog even een beetje in de rondte gefietst en wat foto’s genomen, waaronder een in de ingang van één van de gangen welke ik gisteren al had besproken om een indruk te geven hoe smal ze soms zijn.

20240922_13080320240922_14064420240922_13172920240922_13174920240921_16154420240921_160848

Rond half 3 hadden we wel genoeg gezien en zijn we terug naar de camping gefietst om nog even van de zon te genieten.

Over het fietsen in Duitsland gesproken, ik ben niet heel enthousiast over het fietsen door stadjes. Je naakt samen met de voetgangers gebruik van een soort verbreed trottoir en vaak heb je tegenliggers op hetzelfde trottoir. Soms moet je de weg op of ineens oversteken, erg verwarrend allemaal. In de oude stadsgedeelten zijn vaak nog een soort kinderhoofdjes, werkelijk een drama om op te fietsen.

Gisteren is de herfst aangebroken en het mooie weer lijkt ons volgende week te gaan verlaten dus nog een paar dagen genieten. Morgen zijn we van plan om Duitsland te verlaten en nog een tussenstop in Nederland te maken. Dat lezen jullie morgen.

1. Niny:
    22 september 2024
    Die fietspaden....had je al gedronken of is dat de leeftijd,geef niet hoor😘😘😘😘😘
  2. Theo:
    22 september 2024
    Mooi stadje! En ja, fietsen buiten Nederland blijft een uitdaging. We zijn verwend! Maar jullie maken een mooie reis, leuk in zo'n relatief onbekende streek. Goede reis morgen!
  3. Monique:
    22 september 2024
    Mooie foto’s hoor! Lijkt mij een leuke plaats. Goede reis morgen!
  4. Judith:
    Prachtige foto’s!
  5. Rico:
    23 september 2024
    Leuk om mee te reizen in dit relatief onbekende gedeelte van Duitsland. wat een mooie plaatsjes en omgeving. Hier zijn dus "gewoon" de winkels dicht op zondag! Ideaal hoeft niet winkel in en winkel uit! 😊.Maar wel jammer dat de fietsvoorzieningen een beetje tegenvallen. Volgens waren jullie juist naar Duitsland gegaan omdat je daar zo fijn kon fietsen. Niet overal dus. Nou succes straks weer in ons drukke kikkerlandje zonder schnitzels!