DAG 2 & 3 - DE LUTTE
6 september 2024 - De Lutte, Nederland
Gisteren (donderdag) een prima dag gehad, hebben 35 km gefietst in de prachtige grensstreek met veel bos en heide. Het was de hele dag zonnig en in de loop van de middag tikte het de 30 graden aan. Heerlijk op een terrasje gezeten in De Lutte, wat kleine boodschappen gedaan voor het avondeten.
We besloten er nog een dag aan vast te plakken en morgen nog een rondje te fietsen.
We werden vanmorgen (vrijdag) gewekt met onweer en een fikse regenbui, dat hadden we niet afgesproken. In de loop van de ochtend nog een paar buitjes gehad maar rond de middag konden we dan toch op de fiets stappen. De weergoden beloofden 26 graden vanmiddag dus daar vertrouwden we maar op. Nou die 26 graden hebben we niet gehaald maar het was prima fietsweer, tenminste met een vest aan. ’s-Middags in Oldenzaal geraakt, wat een gezellig centrum hebben ze daar, dus meteen maar weer een terras opgezocht en een heerlijk lunch genuttigd. Toen we op buienradar keken zagen we dat het over een uur weer zou gaan regenen. We hadden er 20 km opzitten dus we besloten om de laatste 10 km van Oldenzaal naar de CP maar flink door te trappen. Toen we de CP opreden begon het inderdaad te druppelen dus we hebben het de hele fietstocht droog kunnen houden.
De middag hebben we gebruikt om plannen voor morgen te maken. Heel even hebben we getwijfeld om alsnog richting Frankrijk te rijden omdat het in noord Duitsland toch frisser en natter wordt dan 2 dagen geleden was voorspeld. Wat de doorslag gaf was dat het ook in Frankrijk behoorlijk frisser en natter wordt en pas na volgende week weer opknapt.
We gaan vooralsnog dus gewoon door met ons aanvankelijke plan, tenminste als we vanacht niet van gedachten veranderen. Niets zo veranderlijk als de camperaar.
Niny:6 september 2024Zie je wel,wordt al spannend,nu waar de reis echt heen gaat,na n nachtje heerlijk slapen denk ik wel dat jullie er uit zijn,zou zomaar toch Duitsland kunnen zijn,,,,,,slaap lekker
Theo:6 september 2024Lekker hoor. Straks ga je helemaal niet de grens over😉. Groeten uit Drente🙋