Dag 6 – Cote d’Azur

1 september 2025 - Antibes, Frankrijk

Afgelopen nacht heeft het behoorlijk hard geregend en dat deed het ’s-morgens toen we opstonden nog steeds. Bleek dat er paar druppels water uit een naad in mijn plafond kwamen waardoor de bank een beetje nat was geworden, waarschijnlijk een kit rand bij het dakluik. Herinner me dat we dit vorig jaar ook een keer hebben gehad maar had er nog niets aan gedaan want al die tijd dat de camper op de oprit heeft gestaan geen last van gehad. Puntje voor als we weer thuis zijn.

In ieder geval de vele regen heeft ons doen besluiten niet de route over de weg langs de Gorges du Verdon te doen, tenslotte hadden we het gisteren al vanaf het water gezien. Had geen zin in al die haarspeldbochten met dit weer dus meteen maar de kortste weg naar het zuiden, het grootste gedeelte binnendoor en een klein stukje tolweg, dit keer met file.

135 km verder en 2½ uur later kwamen we om 12:00 aan op de uitgezochte camping (naam gauw vergeten), helaas was het hek gesloten dus maar doorgereden naar optie 2, 5 km verderop, camping Le Vieille Ferme in Antibes, tussen Cannes en Nice. Camping ligt iets naar het binnenland want de campings aan zee kosten meer dan €70 per nacht en dat vinden we veel te gortig en het is nog maar de vraag of er plek is. Deze camping kost ook nog €34 per nacht terwijl die van gisteren maar €19 koste, we blijven zuinige Hollanders. Overigens is dit een mooie en goed georganiseerde camping. We waren vroeg dus er was nog plek maar aan het eind van de dag was hij helemaal vol. Dit keer helaas geen mooie omgevingsfoto's.

20250901_19053520250901_190040

Het was vandaag mijn beurt om te koken, gelukkig hadden ze een restaurant op de camping dus ik heb hamburgers met patat “gemaakt”.

Morgen Antibes onveilig maken, schijnt een leuke stad te zijn.

1. Theo:
    1 september 2025
    Plat du Jour zeker?
  2. Niny:
    1 september 2025
    Jij hebt ook zoveel verborgen krachten, wist ik natuurlijk wel...Zo n keukenprins.😁😁😁😁
  3. Judith:
    2 september 2025
    😂😂
  4. Rico:
    3 september 2025
    Je bent een echte topkok.